Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Garcia Marquez heeft weinig hoop op inspiratie

Shownieuws

De Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez heeft weinig hoop op inspiratie voor een volgend boek. Vorig jaar zette hij geen letter op papier.

(Novum/AP) - De Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez heeft weinig hoop op inspiratie voor een volgend boek. In een interview met de Spaanse krant La Vanguardia zegt de 78-jarige schrijver dat hij geoefend genoeg is om nog een roman te produceren, maar dat hij weinig optimistisch is. Vorig jaar zette hij voor het eerst in zijn leven geen letter op papier voor een roman.

De schrijver, die zelden iets over zijn privé-leven loslaat, vertelt in het interview dat hij altijd van 09.00 uur 's ochtends tot 15.00 uur 's middags de pen ter hand nam. "Ik zei altijd dat het was om mijn arm warm te houden, maar eigenlijk was het omdat ik niets beters te doen had in de ochtend."

Garcia Marquez, die de vader van het magisch realisme wordt genoemd, kreeg in 1982 de Nobelprijs voor de literatuur voor zijn roman 'Honderd jaar eenzaamheid'. Andere boeken van zijn hand zijn onder meer 'Liefde in tijden van cholera' en het vorig jaar verschenen 'Herinnering aan mijn droeve hoeren'. In 2002 publiceerde hij het eerste deel van zijn autobiografie 'Leven om het te vertellen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen