Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen SAG Award voor 'Brokeback mountain'

Shownieuws

De film 'Brokeback mountain' is zondag niet in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Screen Actors Guild. De film won eerder veel prijzen.

(Novum/AP) - De film 'Brokeback mountain' is zondag niet in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Screen Actors Guild (SAG Awards). De film over twee homoseksuele cowboys heeft tot nu toe bijna alle filmprijzen gewonnen, waaronder vier Golden Globe Awards, vier Satellite Awards en drie Critics' Choice Awards. De film is mede daardoor de grote favoriet voor de Oscars.

De prijs voor beste film ging zondag naar 'Crash'. De prijzen worden uitgereikt aan onder anderen acteurs en filmmakers, die op film- en televisiegebied een bijzondere prestatie hebben neergezet. Reese Witherspoon won de award voor beste actrice. Ze kreeg de prijs voor haar rol als June Carter in de film 'Walk the line'.

Witherspoon zei in haar toespraak dat ze soms het gevoel niet kan loslaten 'gewoon een klein meisje uit Tennessee' te zijn. De actrice noemde June Carter als grootste inspiratiebron. "Zij was een geweldige vrouw."

Philip Seymour Hoffman kreeg de prijs voor beste acteur, voor zijn rol in de film 'Capote'. Hoffman zei in zijn speech dat hij wil benadrukken dat acteurs niet alleen kunnen acteren. "We moeten er als acteurs voor elkaar zijn en elkaar steunen. Alleen dan kun je een goede prestatie neerzetten."

De prijs voor beste vrouwelijke bijrol ging naar Rachel Weisz voor haar rol in 'The constant gardener'. Paul Giamatti werd onderscheiden voor zijn bijrol in 'Cinderella man'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen