Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Siebelink op longlist Libris Literatuur Prijs

Shownieuws

'Knielen op een bed violen' van Jan Siebelink is een van de achttien titels die meedingen naar de Libris Literatuur Prijs. In oktober won hij de AKO-prijs.

'Knielen op een bed violen' van schrijver Jan Siebelink is een van de achttien titels die dit jaar meedingen naar de Libris Literatuur Prijs. In oktober won Siebelink de AKO Literatuurprijs. Voor die prijs behoorde Tommy Wieringa met 'Joe speedboat' tot de laatste zes kanshebbers. Nu staat hij met hetzelfde boek op de lange lijst van Libris, de zogeheten longlist.

Op de lijst staan verder onder meer 'De onzichtbare jongen' van Bernlef, 'De thuiskomst' van Anna Enquist, 'Altijd roomboter' van Nelleke Noordervliet en 'Alfa Amerika' van Jan van Loy. De achttien kanshebbers zijn gekozen uit 157 inzendingen. Halverwege maart wordt de shortlist van zes titels bekendgemaakt. Aan elk van de zes nominaties is een prijzengeld van 2500 euro verbonden.

De Libris Literatuur Prijs wordt jaarlijks door een vijfkoppige jury toegekend aan de auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig boek in de categorie literair verhalend proza. In mei wordt de winnaar aangewezen in het Amstel Hotel in Amsterdam. Voor de winnende auteur ligt 65 duizend euro klaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen