Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pete Doherty krijgt taakstraf

Shownieuws

Pete Doherty heeft een taakstraf van twaalf maanden gekregen voor drugsbezit. Als hij opnieuw tegen de lamp loopt, wacht hem een gevangenisstraf van zeven jaar.

(Novum/AP) - Pete Doherty heeft van een rechtbank in Londen een taakstraf gekregen voor drugsbezit. Hij moet zich twaalf maanden verdienstelijk maken voor de maatschappij. Als de zanger van de band Babyshambles dit jaar opnieuw tegen de lamp loopt, hangt hem een gevangenisstraf van zeven jaar boven het hoofd. Doherty wordt door justitie elke maand gecontroleerd.

Het ex-vriendje van model Kate Moss was op 30 november in Londen aangehouden door de politie. In zijn auto werden heroïne en cocaïne gevonden. Vier dagen later haalden agenten Doherty opnieuw van de weg. Ditmaal lagen er ook morfine, crack en marihuana in zijn auto. Op 29 januari werd hij opnieuw stoned achter het stuur aangetroffen. De politie trof heroïne in de zakken van de zanger aan.

Doherty werd op 27 januari met zeven aanklachten voorgeleid aan de rechter. Eén aanklacht liet het openbaar ministerie vallen wegens gebrek aan bewijs. De autosleutels die Doherty bij de arrestatie in december in zijn bezit had, bleken niet bij de wagen te horen waarin de drugs waren gevonden. Vier vrienden van Doherty sloegen bij het incident op de vlucht voor de politie. Mogelijk was één van de vier de werkelijke chauffeur.

De zanger bekende voor de rechter schuld. Zijn advocaat Sean Curran deed zijn uiterste best om een celstraf voor Doherty te voorkomen. "Pete doet alleen zichzelf pijn. Als hij de gevangenis in moet, krijgt hij niet de hulp die hij nodig heeft."

Tegen Doherty loopt nog een andere aanklacht. Deze is ingediend door een 17-jarige fan, die hij eind januari tijdens een concert met een microfoonstandaard in het gezicht sloeg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen