Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelique van Idols is oudje tussen de jonkies

Shownieuws

Idols-kandidate Angelique is er 'hartstikke trots' op dat ze als 34-jarige moeder tot de laaste zeven finalisten behoort. Ze hoopt de derde plaats te halen.

Idols-kandidate Angelique voelt zich 'een oudje tussen de jonkies'. Met haar 34 jaar is ze de oudste van de dertien deelnemers die aan de finale begonnen. Zaterdag moest ze plaatsnemen op de krukken voor afvallers maar in tegenstelling tot de veel jongere Marescha werd ze niet naar huis gestuurd. Angelique is 'hartstikke trots' dat ze er als 30-plusser nog steeds bij is, zegt ze maandag in Algemeen Dagblad.

Dit jaar werd de leeftijdsgrens van Idols opgerekt tot 35 jaar. Angelique is moeder van een zoontje van 11 en merkt vooral qua levenervaring verschil tussen haar en de andere kandidaten. "Je zag het in het filmpje waarin we onze ultieme wens vertelden. Iedereen koos voor glitter en glamour. Ik voor gezond blijven." Ook wat betreft populariteit denkt Angelique dat er verschil is. "Een meisje van 11 sms't eerder voor Aäron dan voor een zingende moeder."

Toch ziet ze ook voordelen. "Ik trek een ouder publiek dat me misschien over drie jaar nog kent. Pubers wisselen om de paar maanden van idool." Idols winnen is dan ook niet het streven van Angelique. Derde worden wel. "Maar vierde of vijfde is ook prima. Tuurlijk: ik weet dat ik kan zingen en hoop het vertrouwen te krijgen een goede plaat te maken. Maar daar hoef ik volgens mij geen idool voor te zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen