Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nummer EliZe eigenlijk bedoeld voor Kylie

Shownieuws

Het liedje 'Shake' van zangeres EliZe was eigenlijk bedoeld voor Kylie Minoque. EliZe's manager heeft er net zo lang om gezeurd tot hij het mocht hebben.

Het liedje 'Shake' van de Nederlandse zangeres EliZe was eigenlijk bedoeld voor Kylie Minoque. Het nummer komt van twee Denen die tijdens het schrijven de Australische zangeres in hun hoofd hadden. Omdat Kylie het druk had met haar verzamelalbum, bleef het liedje op de planken liggen. De manager van EliZe, Paul Pardon, heeft net zo lang gezeurd tot hij het mocht gebruiken.

EliZe, die in het dagelijks leven Elise van der Horst heet, kende hij toen nog niet. Wel had hij een mooi meisje in gedachten om het nummer in te zingen. "Ik stond in het modellenbestand van een oud-collega uit een café waar ik heb gewerkt", vertelt EliZe aan De Telegraaf. "Paul kwam in contact met haar en zij dacht direct aan mij." Aan zangervaring had EliZe geen gebrek. Van haar achtste tot haar veertiende zong ze bij Kinderen voor Kinderen.

De 23-jarige zangeres werd naar Denemarken gevlogen om het nummer op te nemen. Daarna gebeurde er even helemaal niets. "Ik ging weer in de bediening werken en had geen idee hoe het verder zou gaan en wanneer het uit zou komen. Het kwam heel onverwacht", vertelt ze. "Ik stond mijn tas in te pakken voor een weekeindje weg en ineens kwam het liedje langs op TMF."

Inmiddels is EliZe in Nederland een gevierd zangeres. Naast 'Shake' scoorde ze hits met 'Automatic' en 'No Latino'. Vorige maand versloeg ze in de online wedstrijd 'Battle of the babes' titelverdedigster Chantal Janzen. Met 55 procent van de stemmen werd ze babe van het jaar. EliZe heeft een relatie met Jamie, de drummer van Di-rect.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen