Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Stones vinden censuur Super Bowl belachelijk

Shownieuws

The Rolling Stones vinden de censuur tijdens hun optreden bij de Super Bowl 'volkomen belachelijk' en 'onnodig'. Dat heeft een woordvoerder van de band gezegd.

(Novum/AP) - The Rolling Stones vinden de censuur tijdens hun optreden in de pauze van de wedstrijd om de Super Bowl 'volkomen belachelijk' en 'absoluut onnodig'. Dat heeft Fran Curtis, de woordvoerder van de band, gezegd.

De Amerikaanse omroep ABC had censuur toegepast uit angst voor het uitzenden van 'suggestieve seksuele passages' in de songteksten van The Stones. In twee van de drie nummers die band in de rust van de American-footballwedstrijd opvoerde, dimde de regie de microfoon van zanger Mick Jagger bij passages die volgens de omroep niet door de beugel konden. De teksten van 'Start me up' en 'Rough justice' werden gecensureerd, maar '(I can't get no) Satisfaction' werd volledig uitgezonden.

ABC zegt dat The Stones wel degelijk op de hoogte waren gesteld van de censuur. "We hebben het een week van tevoren met de band besproken", zegt Brian McCarthy, woordvoerder van de American-footballbond NFL. Volgens Curtis waren The Stones weliswaar op de hoogte, maar zou dit niet betekenen dat ze het leuk vonden. Mick Jagger paste zijn teksten dan ook niet aan voor de Super Bowl.

Sinds het optreden van Justin Timberlake en Janet Jackson tijdens de Super Bowl in 2004, waarbij Timberlake de borst van Jackson ontblootte, zijn ABC en de NFL bang voor boetes van de Amerikaanse mediawaakhond.

The Rolling Stones hebben in de loop der jaren ervaring opgedaan met censuur op tv. In de jaren zestig kreeg de groep het al aan de stok met de makers van The Ed Sullivan Show. Presentator Sullivan eiste dat de band de tekst van 'Let's spend the night together' veranderde voor de uitzending. Jagger moest van Sullivan 'Let's spend some time together' zingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen