Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brainpower reikt mensenrechtenprijs uit

Shownieuws

Rapper Brainpower heeft de Rights Supporters Trofee uitgereikt tijdens het Weerwoordfestival in Amsterdam. De mensenrechtenprijs is een initiatief van Amnesty.

Rapper Brainpower heeft zondag de Rights Supporters Trofee uitgereikt tijdens het Weerwoordfestival in Amsterdam. Het Carmelcollege Emmen won de prijs, omdat de leerlingen op de beste manier de aandacht wisten te vestigen op de politieke situatie in Tunesië en Wit-Rusland.

Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International, waarvan de prijs een initiatief is, gaat het in Wit-Rusland en Tunesië slecht met de mensenrechten. De school bereikte 260.000 mensen door middel van websites, MSN en de lokale media.

De Rights Supporters Trofee, die dit jaar voor de derde keer werd vergeven, werd vorig jaar uitgereikt door Nederlandse gothicband Within Temptation.

De carrière van Brainpower, die eigenlijk Gertjan Mulder heet, raakte in een stroomversnelling toen hij in 1998 de Grote Prijs van Nederland won. Vijf jaar geleden verscheen zijn debuutalbum 'Door merg & Brain'. In 2002 ontving hij een Zilveren Harp, de aanmoedigingsprijs voor talentvolle muzikanten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen