Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fashionista's zitten niet te wachten op Liz Hurley

Shownieuws

Fashionista's menen dat het aan Liz Hurley ligt dat het modeprogramma 'Project catwalk' niet het verwachte aantal kijkers trekt. Liz presenteert het programma.

Fashionista's zitten niet te wachten op een modeprogramma waarvan de presentatie in handen is van Liz Hurley. Dat blijkt uit de tegenvallende kijkcijfers van 'Project catwalk' op de Britse zender Sky One, meldt The Independent. Modekenners verklaren het floppen van de show door de presentatie van Liz en het feit dat ze totaal geen ervaring heeft met mode. "Het enige dat ze kan is een jurk aantrekken en naar een première gaan."

Louise Wilson, hoofddocent aan een prestigieuze Britse modeopleiding, is het daarmee eens. "Het probleem is dat iedereen denkt iets van mode af te weten", zegt ze. "Maar mode is vakmanschap." Ook televisierecensenten zijn niet enthousiast over de presentatiekwaliteiten van de 40-jarige Liz. Ze noemen haar de slechtste en saaiste presentatrice van het moment. "Haar zogenaamd chique accent en haar dooie vissenblik zijn echt te erg. Het is net een houten Klaas."

En alsof de kritiek op haar presentatiecapaciteiten nog niet genoeg is, wordt er gesuggereerd dat Liz de klus onder de neus van topmodel Elle MacPherson vandaan heeft gekaapt. Hurley zou de producenten hebben gebombardeerd met telefoontjes waarin ze bleef doordrammen over haar contacten met beroemdheden. Die zouden de benodigde glamour aan het programma kunnen geven, wist Liz te overtuigen.

Sidekick Sadie Frost, modeontwerpster en ex-vrouw van Jude Law, kan evenmin op de waardering van haar modecollega's rekenen. "Sadie heeft zo weinig klasse. Als ik al iets van hoor dan is het omdat ze weer eens het bed deelt met een ander", zegt de oud-hoofdredactrice van de Britse Cosmopolitan.

'Project catwalk' is een realityprogramma voor aanstormend modetalent. Elke aflevering maken twaalf ontwerpers een kledingstuk dat wordt geshowd door een meisje dat model wil worden. Een jury bepaald steeds welke ontwerper en welk model afvalt. De winnaar mag zijn of haar collectie tonen tijdens de Londen Fashion Week en krijgt een fotoreportage in het tijdschrift Elle.

Het is niet de eerste keer dat Liz Hurley in opspraak is in de modewereld. Toen ze in 1994 haar toenmalige partner, acteur Hugh Grant, naar de première van 'Four weddings and a funeral' vergezelde, droeg ze een zwarte jurk van Versace die bij elkaar werd gehouden door goudkleurige veiligheidsspelden. De keuze voor het kledingstuk zouden de ster van Liz hebben doen rijzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen