Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Immigrantenfilms winnen op Sundance

Shownieuws

De films 'Quinceanera' en 'God grew tired of us', over immigranten in de VS, wonnen zaterdag de vier belangrijkste prijzen op het Sundance Filmfestival.

(Novum/AP) - Twee films over immigranten in de Verenigde Staten hebben zaterdag de vier belangrijkste prijzen gewonnen op het Sundance Filmfestival. 'Quinceanera' werd in de categorie drama zowel door het publiek als de jury gekozen tot beste film. 'God grew tired of us' viel dezelfde eer te beurt in de categorie documentaire. Het is de eerste keer dat op het festival voor onafhankelijke films het publiek en de jury eensgezind waren.

'Quinceanera' van Wash Westmoreland en Richard Glatzer gaat over jonge Latino's die in Los Angeles opgroeien. "Sundance is als een microscoop. Het kan iets heel kleins laten uitgroeien tot iets heel groots. Dat is precies wat dit festival voor ons gedaan heeft", zei Westmoreland tijdens het in ontvangst nemen van de prijzen.

'God grew tired of us' van regisseur Christopher Quinn vertelt het verhaal van drie Soedanese jongens die naar Amerika vluchten. Quinn werkte vier jaar aan de film en hoopt dat het Amerikaanse publiek door het verhaal bewuster wordt van de benarde positie van Soedanezen.

Het Sundance Filmfestival vindt jaarlijks plaats in Park City in de Amerikaanse staat Utah. Het festival, dat een initiatief is van acteur en regisseur Robert Redford, loopt zondag ten einde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen