Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sharon Stone bekritiseert Amerikaans aids-beleid

Shownieuws

Sharon Stone vindt dat Amerika te weinig aandacht besteedt aan het bestrijden van aids. "Er sterven nog teveel kinderen aan aids."

Sharon Stone vindt dat de Amerikaanse regering te weinig aandacht besteedt aan het bestrijden van aids. De actrice walgt ervan dat zelfs Amerikaanse slachtoffers van de ziekte op weinig steun kunnen rekenen. Dat meldt de website Contactmusic.

De 47-jarige Amerikaanse benadrukt dat aids nog steeds veel voorkomt in de Verenigde Staten. "In Los Angeles zijn twee straten waar daklozen met aids zich ophouden, en die gebruiken geen drugs", zegt ze. "Elke minuut sterft er een kind aan de ziekte, en heus niet alleen in Afrika."

In 2004 werd Stone door de National Center for Lesbian Rights uit San Francisco beloond met de Spirit Award. Ze kreeg de onderscheiding voor haar bijdrage aan deze organisatie, die zich inzet voor gelijke rechten van homoseksuelen en aids-patiënten.

Stone is bekend van rollen in 'Casino' en 'Basic instinct', waarvan een tweede deel dit jaar uitkomt. De actrice heeft twee geadopteerde zoontjes, Roan Joseph en Laird Vonne.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen