Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Morrissey gezien als staatsgevaarlijk

Shownieuws

Morrissey is verhoord door de Britse geheime dienst en de Amerikaanse politie. Reden was zijn kritiek op de Amerikaanse regering, vertelt de zanger.

(Novum/AP) - Morrissey is verhoord door de Britse geheime dienst en de Amerikaanse politie. Reden was zijn kritiek op de Amerikaanse regering. Dat vertelt de zanger in het Britse muziekblad NME. "Zij probeerden erachter te komen of ik een bedreiging voor de overheid was, in de VS en in Engeland", zegt de vroegere zanger van The Smiths. "Maar zij hadden niet veel tijd nodig om te ontdekken dat het niet zo was."

In juni 2004 kwam Morrissey in opspraak toen hij midden in een optreden vertelde dat de Amerikaanse oud-president Ronald Reagan was overleden. Hij voegde eraan toe dat hij liever had gezien dat president George W. Bush was gestorven. Enkele maanden later riep hij Amerikanen op tot actie tegen de 'terrorist' Bush.

De Brit brak in 1983 door met The Smiths. Dankzij zijn teksten en de gitaarlijnen van Johnny Marr groeide de band in de jaren tachtig uit tot invloedrijke act. Albums als 'The Smiths' (1984) en 'The queen is dead' (1986) worden beschouwd als klassiekers in de popmuziek. Vlak nadat gitarist Johnny Marr de band in 1987 verliet, hielden The Smiths op te bestaan.

Morrissey geeft 10 april een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen