Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Censuur op rapnummer bij Oscargala

Shownieuws

Three 6 Mafia is de eerste rapgroep die optreedt bij het Oscargala. Het genomineerde nummer van de groep, over een pooier, moet wel worden aangepast.

Bij de uitreiking van de Oscars volgende week treedt voor de eerste maal in de 78 jaar van de filmprijs een rapgroep op. Die brengt wel een gecensureerde versie van een nummer, meldt persbureau Reuters.

Three 6 Mafia treedt op met de voor een Oscar genomineerde song 'It's hard out here for a pimp' uit de film 'Hustle & flow'. De film gaat over een pooier die zanger wil worden. Ook het lied gaat over een souteneur.

Na de ophef over de blote borst van Janet Jackson, die in 2004 live op televisie was te zien, zijn Amerikaanse televisiezenders voorzichtiger met mogelijk omstreden uitzendingen. Daarom hebben de rappers grof taalgebruik uit de song gehaald. Bovendien wordt de show met een vertraging van vijf seconden uitgezonden, zodat de censors van de zenders eventueel kunnen ingrijpen.

Eerder deze maand paste de Amerikaanse omroep ABC censuur toe op 'suggestieve seksuele passages' in songteksten van The Rolling Stones. In twee van de drie nummers die band in de rust van de American-footballwedstrijd om de Super Bowl opvoerde, dimde de regie de microfoon van zanger Mick Jagger bij passages die volgens de omroep niet door de beugel konden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen