Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Memoirs of a geisha'-ster verdedigt Chinese cast

Shownieuws

'Memoirs of a geisha'-acteur Ken Watanabe vindt de keus voor Chinese acteurs in de hoofdrollen van de film logisch. "Het gaat om talent, niet om afkomst."

(Novum/AP) - Ken Watanabe, de Japanse acteur uit 'Memoirs of a geisha', verdedigt de keus voor Chinese acteurs in de hoofdrollen van de film. Talent is volgens hem de belangrijkste reden om een acteur te casten, niet afkomst. In de film over geisha's in het Japan van begin vorige eeuw wordt de titeltol gespeeld door een Chinese actrice.

Het casten van een film vergelijkt Watanabe met dat van een Italiaanse opera. "Het gaat erom of je een geweldige sopraan bent, of een fantastische tenor. Je nationaliteit doet er dan niet toe. " Watanabe werd in 2004 voor zijn rol naast Tom Cruise in 'The last samurai' genomineerd voor een oscar.

Japanse critici vinden dat in een film over de Japanse cultuur de hoofdrol moet worden gespeeld door een Japanse actrice. Nu zijn de belangrijkste rollen voor de Chinese Ziyi Zhang en de Chinees-Maleisische Michelle Yeoh. Beide actrices waren eerder te zien in 'Crouching tiger, hidden dragen'.

Ook de Chinezen hebben moeite met de film. De regering heeft nog niet officieel toestemming gegeven voor de première over twee weken omdat Ziyi Zhang in de film een Japanse zakenman dient die in de oorlog een van de bezetters was. De regering is bang dat de film daardoor voor onrust zorgt onder de bevolking.

'Memoirs of a geisha' is gebaseerd op de bestseller van Arthur Golden uit 1997. Het is een episch verhaal over een meisje uit een vissersdorpje dat uitgroeit tot de meest gevierde geisha in Japan. Begin april gaat de film draaien in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen