Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Blanke journalisten manipuleren Kanye West'

Shownieuws

Kanye West wordt misbruikt door de blanke pers. Dat vindt een katholieke burgerrechtenorganisatie in de VS. Rolling Stone fotografeerde West als Christus.

De zwarte rapper Kanye West wordt misbruikt door de blanke pers. Dat schrijft een katholieke burgerrechtenorganisatie in de Verenigde Staten op haar website. Op de cover van muziektijdschrift Rolling Stone poseert de 28-jarige rapper als Jezus Christus, met een doornenkroon op zijn hoofd.

Volgens de Catholic League is de rapper in de war. Enerzijds prijzen de katholieken zijn kritiek op gangstarap. Zo zingt West in een van zijn nummers: "Als ik over God spreek, wordt mijn plaat niet gedraaid." Anderzijds bekritiseert de organisatie zijn 'domme uitspraken', bijvoorbeeld dat de Amerikaanse regering aids onder zwarten en homoseksuelen verspreidt.

De rapper is zelf niet antikatholiek, oordeelt de organisatie, maar wordt door de blanke journalisten van Rolling Stone misbruikt om het katholicisme te bespotten. "Is Rolling Stone even racistisch als het antikatholiek is?", vraagt de organisatie zichzelf af. "Moeilijk te zeggen, maar één ding is zeker: het zal zich alleen van de eerste beschuldiging iets aantrekken."

West staat in de hitlijsten met de single 'Gold digger'. De single, waarin ook zanger en acteur Jamie Foxx is te horen, is genomineerd voor een Grammy Award. West heeft acht nominaties gekregen voor de Grammy's, die op 8 februari worden uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen