Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Brokeback mountain' weer een prijs rijker

Shownieuws

'Brokeback mountain' is weer in de prijzen gevallen. Ang Lee mocht zaterdag de Directors Guild Award, de prijs voor en door regisseurs, mee naar huis nemen.

(Novum/AP) - 'Brokeback mountain' is opnieuw in de prijzen gevallen. Regisseur Ang Lee nam zaterdag de Directors Guild Award, de prijs voor en door regisseurs, in ontvangst. Hij kreeg de prijs in de categorie beste film. Het is de tweede keer dat Ang Lee de regisseursprijs in de wacht sleept. In 2000 werd hij onderscheiden voor 'Crouching tiger, hidden dragon'.

Vorige week kreeg 'Brokeback mountain' een prijs voor en door producenten. Ook won de film vier Golden Globe Awards, vier Satellite Awards en drie Critics' Choice Awards. De dramafilm gaat over de liefdesrelatie tussen twee homoseksuele cowboys, die allebei getrouwd zijn. De hoofdrollen worden gespeeld door Heath Ledger en Jake Gyllenhaal.

De regisseursvereniging kende 'Rome' de prijs toe voor beste dramaserie. De Britse Michael Apted regisseerde het epos over de opkomst en ondergang van Julius Caesar. Regisseur en acteur Clint Eastwood kreeg een award voor zijn gehele carrière.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen