Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Juanes aan de vooravond van een nieuwe tournee

Shownieuws

Juanes staat aan de vooravond van het tweede deel van de tour 'Mi sangre'. De 33-jarige Colombiaanse zanger speelt eind maart in de Heineken Music Hall.

(Novum/AP) - Juanes staat aan de vooravond van het tweede deel van de tour rondom het album 'Mi sangre'. De 33-jarige Colombiaanse zanger speelt eind maart in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam. "Het draait nog steeds allemaal om de muziek."

De Spaanstalige zanger won tijdens zijn carrière twaalf Grammy's, werd door het Amerikaanse Time Magazine één van honderd meest invloedrijke personen ter wereld genoemd en stond in de lijst van de vijftig mooiste mensen, samengesteld door het tijdschrift People. Dat laatste doet hem niet heel veel. Het belangrijkste vindt hij nog steeds zijn muziek. "Ik zie mezelf niet als 'Latin lover' of een sekssymbool", zegt Juanes, die voluit Juan Esteban Aristizábal heet.

Van het album 'Mi sangre', zijn wereldwijd meer dan 2,3 miljoen exemplaren verkocht, waarvan bijna een miljoen in Amerika. Met het nummer 'La Camisa Negra', boekte hij successen in landen als Duitsland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Juanes heeft hier geen verklaring voor. "Het is gewoon een liefdesliedje, een deel van mijn hart." Hij is nog steeds verbaasd als hij het nummer op de radio hoort. "Ik kan het gewoon niet geloven. Ik had nooit verwacht dat dit allemaal zou gebeuren."

Juanes wordt vaak vergeleken met Bono of Sting, met wie hij een passie deelt voor sociaal activisme. Zijn grootste hoop is dan ook dat zijn dochters opgroeien in meer vredige wereld. "Muziek is het sterkste wapen van de vrede."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen