Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gestolen Rolling Stones-gitaar terug

Shownieuws

Een gitaar van de Rolling Stones die was gestolen, is weer teruggevonden. De gitaar was voorzien van de handtekeningen van Rolling Stones-leden.

Een gitaar van de Rolling Stones die op 15 januari was gestolen is weer teruggevonden. Dat meldt de muzieksite Undercover. De gitaar was voorzien van de handtekeningen van alle leden van de Rolling Stones en werd gestolen uit het kantoor van de liefdadigheidsinstelling Challenge in de Australische stad Melbourne. Naar aanleiding van een anonieme tip is het snaarinstrument teruggevonden.

De rockband had de gitaar geschonken aan Challenge. Het instrument had dertienduizend Australische dollar (ruim achtduizend euro) opgebracht bij een veiling. De nieuwe eigenaar had hem nog niet opgehaald. Volgens de directeur van de instelling heeft de dief de gitaar niet met fluwelen handschoenen aangepakt. "Hij is beschadigd en de handtekening van Keith Richards is niet meer goed te zien." Ook heeft de dief de gitaar bespeeld.

De band heeft een vervangende gitaar aangeboden, maar de koper wil geen ander exemplaar. Challenge gaat het instrument nu weer oplappen. Over twee weken krijgt de nieuwe eigenaar hem thuisbezorgd. De koper, die anoniem wil blijven, gaat de gitaar cadeau geven aan een vriend, de Australische countryzanger Marty Rose.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen