Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jake Gyllenhaal speelde beter door liefdesverdriet

Shownieuws

Jake Gyllenhaal dankt zijn acteerprestatie in de film 'Brokeback mountain' aan het stuklopen van zijn relatie. Hij voelde zich tijdens het filmen 'zeer slecht'.

Jake Gyllenhaal dankt zijn acteerprestaties in de homofilm 'Brokeback mountain' aan het stuklopen van zijn relatie met Kirsten Dunst. Ook kon hij het niet altijd even goed vinden met zijn tegenspeler Heath Ledger.

'Brokeback mountain' gaat over twee cowboys die in het geheim een homoseksuele relatie beginnen. De acteur zegt op de website Contactmusic dat hij tijdens het maken van de film zich 'zeer slecht' voelde. Hij besloot die gevoelens niet te verbergen, maar ze op de set te gebruiken. Daardoor was hij een betere acteur, vindt hij. "Er waren dagen dat Heath en ik het niet met elkaar konden vinden. Dat gebruikten we in de scènes tussen ons."

De film van regisseur Ang Lee won vier Golden Globes en de Producers Guild of America's top award, de prijs voor en van producenten. Eerder was de film met drie onderscheidingen de grote winnaar van de Critics' Choice Awards. Ook won de film vier Satellite Awards. Op het filmfestival in Venetië won de het liefdesdrama de Gouden Leeuw voor de beste film. Vrijdag werd bekend dat de film in China niet vertoond worden. Volgens het Amerikaanse blad Variety achten Chinese censoren het onderwerp niet geschikt voor de ogen van hun landgenoten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen