Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Don Knotts op 81-jarige leeftijd overleden

Shownieuws

De Amerikaanse acteur Don Knotts is op 81-jarige leeftijd overleden. De acteur werd bekend met zijn rollen in 'The Andy Griffith show' en 'Three's company'.

De Amerikaanse acteur Don Knotts is op 81-jarige leeftijd overleden. De acteur, bekend van zijn rollen in 'The Andy Griffith show' en 'Three's company', stierf in een ziekenhuis in Los Angeles aan een longaandoening. Dat heeft Paul Ward, een woordvoerder van de kabelzender TV Land, verklaard. Op deze zender werden de twee bekendste shows van Knotts uitgezonden.

Acteur Andy Griffith was tot op het laatst goed bevriend was met de acteur. "Don was een kleine man, maar alles aan hem was groots. Hij was speciaal. Er is niemand zoals hij."

De acteur was tijdens zijn bijna vijftigjarige carrière te zien in zeven televisieseries en meer dan 25 films. Met 'The Andy Griffith show' verwierf hij internationale bekendheid en won hij vijf Emmy's. De show liep van 1960 tot 1968. Verder was de acteur te zien in de films 'The Love God?'(1969) en 'Herbie goes to Monte Carlo' (1977). In 1998 speelde hij in 'Pleasantville' met Tobey Maguire en Reese Witherspoon. Hij heeft doorgewerkt tot vlak voor zijn dood. Zo speelde hij in theatervoorstellingen en was hij te zien in reclames. Knotts had geen plannen om met pensioen te gaan.

Ook de 83-jarige acteur Darren McGavin is overleden. Deze acteur speelde in de klassieker 'A Christmas story' en de films 'The man with the golden arm' en 'The natural'. Hij kreeg één Emmy. In 1990 won hij deze voor zijn rol als de vader van Candice Bergen in de serie 'Murphy Brown'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen