Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mira Sorvino maakt Oscarnominaties bekend

Shownieuws

De Amerikaanse actrice Mira Sorvino maakt dinsdag de Oscarnominaties bekend. Dat heeft de Academy of Motion Picture Arts and Sciences zaterdag laten weten.

Actrice Mira Sorvino maakt dinsdag de Oscarnominaties bekend. Dat heeft de organiserende Academy of Motion Picture Arts and Sciences zaterdag laten weten. Sorvino wordt bijgestaan door Sid Ganis, de president van de organisatie die de uitreiking van meest prestigieuze filmprijs jaarlijks organiseert. De Oscaruitreiking vindt op 5 maart plaats in Hollywood.

Sorvino won de filmprijs zelf in 1995 voor haar bijrol in Woody Allens 'Mighty Aphrodite'. Ook was de 38-jarige actrice te zien in films als 'Quiz show' en 'The replacement killers'.

Sinds de eerste uitreiking in 1929 zijn 2578 Oscars weggegeven. Oscar is de bijnaam van de filmprijs die eigenlijk Academy Award of Merit heet. Het ontstaan van de bijnaam is onduidelijk. Het verhaal dat het beeldje zou lijken op een oom Oscar van een Academy-medewerker is het populairst, zegt de organisatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen