Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Haags talent treedt op in lift en op toilet

Shownieuws

Een dichter op het toilet of een rapper in de lift. Tijdens Rhythm & Rhymes in Den Haag zijn de optredens van lokale talenten op verrassende plekken te zien.

Een dichter die zijn werk voordraagt op het toilet of een rapper die optreedt in de lift. Bezoekers van het Rhythm & Rhymes-festival in Den Haag kunnen ermee te maken krijgen. Tijdens het festival op 4 maart krijgen lokale talenten de kans op te treden. Zij doen dit in liften, op roltrappen, in toiletten en in de lounges van de festivallocaties. Op het festival zijn verder nationaal bekende schrijvers, stand-up-comedians en muzikanten te zien en te horen.

Het festival is een initiatief van de R.G. Ruijs Stichting en de openbare bibliotheek, ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van de leeszaal. De organisatie wil met optredens op verrassende plekken een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talent in Den Haag. Tijdens The Hague Rhythm & Rhymes wordt in de Centrale Bibliotheek en discotheek Asta opgetreden door onder anderen Ellen ten Damme, Comedy Explosion, Joost Zwagerman, Ernst Jansz, Karin Giphart, Jules Deelder en Bart Chabot.

Verder zijn er bijdragen van de 'poetry performers' Upperfloor & Narda, Kaufman & Karthaus, Greetje Jansen & Hilde ter Laak (cabaret) en Maarten Willems en Ton Jurriansen (dichters met gitaar). Daarnaast zijn honderd Haagse dichters te zien op een speciaal voor Rhythm & Rhymes gemaakte film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen