Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acht prijzen voor Franse film over vader en zoon

Shownieuws

De film 'De battre, mon coeur s'est arrêté' heeft zaterdag acht César Awards gewonnen. De Franse versie van 'Fingers' kreeg onder meer de prijs voor beste film.

De Franse film 'De battre, mon coeur s'est arrêté' heeft zaterdag acht César Awards gewonnen. Deze filmprijzen worden gezien als de Franse equivalenten van de Amerikaanse Oscars. Onder meer de Césars voor beste film en beste regie gingen naar de film van Jacques Audiard.

De film gaat over de 28-jarige Tom, die net als zijn vader een nietsontziende makelaar is. Na een onverwachte gebeurtenis hoopt Tom alsnog een concertpianist te worden, net als zijn inmiddels overleden moeder. De film, over de relatie tussen vader en zoon, is gebaseerd op de Amerikaanse film 'Fingers' uit 1978 van James Toback. 'De battre, mon coeur s'est arrêté' werd eerder genomineerd voor een Gouden Beer tijdens het filmfestival in Berlijn van vorig jaar. Voor de muziek werd een Zilveren Beer toegekend.

'Million dollar baby' van Clint Eastwood kreeg zaterdag een César voor beste buitenlandse film. Verder kreeg Michel Bouquet de prijs voor beste acteur voor zijn rol van president François Mitterrand in 'Le promeneur du Champ de Mars'. De César voor beste actrice ging naar Nathalie Baye voor haar rol in 'Le petit lieutenant'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen