Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Sylvia Millecam vertrouwde Jomanda niet'

Shownieuws

"Sylvia Millecam vertrouwde Jomanda niet", zegt Alje Kamphuis. Hij schreef de biografie 'Sylvia Millecam: op gevoel', die vanaf zaterdag in de winkel ligt.

"Sylvia Millecam vertrouwde Jomanda niet." Dat zegt Alje Kamphuis, schrijver van de biografie 'Sylvia Millecam: op gevoel' zaterdag op Radio 1. Het contact tussen de comédienne en het medium was volgens Kamphuis aan het eind van Sylvia's leven niet meer goed.

Visagist Karin Melissant heeft hem verteld dat het vertrouwen van Millecam voorbij was na een telefoontje van het medium. "Jomanda belde Sylvia omdat ze tijdens een healing de boodschap had gekregen dat het zo slecht met haar ging." Later bleek dat Jomanda die informatie eerder die dag via een e-mail had gekregen. "Voor Sylvia was dat de druppel. Ze heeft toen behoorlijk afstand genomen."

De Netwerk-journalist interviewde voor het boek veertig mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de tv-persoonlijkheid. Veel daarvan waren alternatieve genezers. Hij onthoudt zich in de biografie van commentaar. "Ik schrijf liever iets waardoor mensen kunnen meevoelen en zelf hun mening kunnen vormen. Ik wilde een oprecht portret maken."

Sylvia Millecam overleed in 2001 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Het overlijden van Millecam zorgde voor flink wat opschudding. Zij had haar behandeling volledig in handen van alternatieve genezers, onder anderen Jomanda, gelegd. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg maakten enkele van die genezers zich schuldig aan misleiding, foute behandeling en onkunde. Het Openbaar Ministerie deed onderzoek naar de zaak.

Millecam is bekend geworden van de 'Sylvia Millecam show' en 'Miss Millecam'. Ook was ze te zien in consumentenprogramma 'Ook dat nog'. Daarnaast presenteerde Sylvia samen met Marnix Kappers het programma voor verstandelijk gehandicapten 'Knoop in je zakdoek'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen