Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jamai lokt jonge kiezers naar het stembureau

Shownieuws

Jamai voert campagne om jonge kiezers naar het stembureau te krijgen. De zanger heeft zaterdag in Schoonhoven jonge kiezers opgeroepen op 7 maart te stemmen.

Jamai voert campagne om jonge kiezers naar het stembureau te krijgen. De 19-jarige zanger heeft zaterdag in zijn geboorteplaats Schoonhoven jongeren opgeroepen op 7 maart te gaan stemmen. Jamai heeft ook bijgedragen aan de internetsite van de landelijke campagne die wordt gevoerd in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Jamai kreeg tijdens de finale van Idols in 2003 een grote hoeveelheid jongeren aan het stemmen en won daardoor de talentenjacht op televisie. De zanger wil voor de gemeenteraadsverkiezingen de jonge kiezers ook aan het stemmen krijgen. Burgemeester De Cloe ontving de winnaar van Idols 2003 zaterdag op het gemeentehuis. Daarna reed Jamai door de stad in een 'moving billboard', een promotievoertuig.

Op internet is voor jongeren die voor het eerst stemmen een website gelanceerd: oefenjestem.nl. Op deze site is informatie te vinden over het recht om te stemmen, de Nederlandse democratie, de gemeenteraad en de manieren waarop je kunt stemmen. Met een online zangles van Jamai kunnen zangoefeningen worden gedaan om de 'stem' vast op te warmen voor 7 maart. De site is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De landelijke campagne 'U heeft het voor het zeggen' loopt nu drie weken. In radio- en televisiereclames zijn fragmenten uit televisieprogramma's als Idols, 'Dancing with the stars' en Big Brother te zien. Voor deze programma's hebben in het verleden miljoenen Nederlanders gestemd. De commercial besluit met 'U stemt graag? Stem dan ook op 7 maart'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen