Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger The Cribs gewond bij prijsuitreiking

Shownieuws

De zanger van The Cribs heeft zich sinds de NME Awards twee keer laten behandelen in het ziekenhuis. Hij raakte gewond toen hij op een tafel met flessen sprong.

Ryan Jarman, zanger van de Britse band The Cribs, heeft zich sinds de uitreiking van de NME Awards twee keer laten behandelen in het ziekenhuis. De zanger sprong donderdagavond tijdens de show van het Britse muziekblad op een met glazen en flessen bezaaide tafel en liep verschillende verwondingen op. Dat staat op de website van NME.

Jarman sprong op de tafel van de leden van de Kaiser Chiefs, nadat hij van die band de prijs voor de beste live-band had gekregen. De award zou eigenlijk naar Franz Ferdinand gaan, maar die band was niet aanwezig bij de ceremonie. De presentator besloot daarom spontaan dat de prijs naar de Kaiser Chiefs moest gaan. De leden daarvan vonden weer dat The Cribs de titel hadden verdiend. Hierop stormde Ryan naar voren en sprong hij op de tafel van de Kaiser Chiefs.

Zijn verwondingen werden in het ziekenhuis gehecht. Hij stond er vervolgens op terug te keren naar het feest. Eenmaal terug raakte de zanger zoek. Uiteindelijk werd hij bloedend gevonden. Toen moest opnieuw een ambulance worden gebeld.

Een woordvoerder van de band heeft tegen NME verteld dat de zanger inmiddels uit het ziekenhuis is ontslagen en er weer helemaal bovenop zal komen.

De Britse rockgroep Arctic Monkeys was de grote winnaar bij de uitreiking van de NME Awards. De band werd in Londen zowel uitgeroepen tot beste nieuwe band als beste band. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de NME Awards dat één band deze twee prijzen won. Voor de hit 'I bet you look good on the dancefloor' van vorig jaar kreeg de groep uit Sheffield de prijs voor het beste nummer.

De lezers van NME en bezoekers van de website van het blad bepaalden welke muzikanten een prijs kregen. Zij konden in verschillende categorieën hun stem uitbrengen op vijf genomineerden. De Kaiser Chiefs, acht keer genomineerd, wonnen in de categorie beste album.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen