Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sex Pistols komen niet naar Hall of Fame

Shownieuws

De leden van de Sex Pistols komen niet opdagen als ze worden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Dat laat de punkband weten in een brief.

(Novum/AP) - De leden van de Sex Pistols zijn niet van plan te komen opdagen bij de prestigieuze ceremonie waarmee de band wordt opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. De punkband werd vorig jaar uitverkoren om te worden opgenomen in de Hall of Fame, met Black Sabbath, Miles Davis, Lynyrd Skynyrd en Blondie. Op hun website hebben de bandleden in een brief laten weten dat ze niet aanwezig zijn bij de ceremonie, die gepland staat voor 13 maart in New York.

De leden van de Sex Pistols vergelijken de Rock and Roll Hall of Fame met 'een pisvlek'. "Wij komen niet. Wij zijn niet jullie aapjes", staat in de brief. Susan Evans, de directeur van het museum, reageert laconiek. "Het zijn punkers die buitensporig bezig zijn, en dat is ook rock-'n-roll."

In de Rock and Roll Hall of Fame wordt de geschiedenis van invloedrijke musici, producers en anderen vastgelegd. Artiesten maken 25 jaar na de release van hun eerste album kans op een plek in de Hall of Fame. Ze worden met een ceremonie in New York verwelkomd en krijgen een eigen tentoonstelling.

De Sex Pistols maken sinds 2001 kans op een plek. De band ging na het eerste album uit elkaar. Onder anderen Johnny Rotten en de overleden Sid Vicious werden bekend dankzij nummers als 'God save the queen' en 'Pretty vacant'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen