Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fans willen Pat Boone in Hall of Fame

Shownieuws

Zanger Pat Boone hoort thuis in de Rock and Roll Hall of Fame. Dat vinden zijn Amerikaanse fans. Zij vragen op internet mensen een petitie te tekenen.

Rock-'n-roll-legende Pat Boone hoort thuis in de Rock and Roll Hall of Fame. Dat vinden zijn Amerikaanse fans. Zij vragen op internet mensen een petitie te tekenen. Die moet Boone een plek in het museum te Cleveland opleveren.

Boone zelf denkt dat hij niet in het museum is opgenomen omdat hij een conservatieve christen is. Hij past niet in het standaardbeeld van 'seks, drugs en rock 'n roll', zegt hij zaterdag in de webkrant WorldNetDaily.com. Ook Joseph Farah, de uitgever van deze conservatieve website, heeft de petitie getekend.

In de jaren vijftig verkocht Boone meer platen dan Elvis Presley. Hij nam vaak nummers op van zwarte artiesten, die door zijn bravere bewerking een groter publiek bereikten. De nieuwste cd van de 71-jarige zanger is een verzameling patriottische Amerikaanse liederen.

Mensen die zich voor de rock 'n roll verdienstelijk hebben gemaakt, maken kans op een plaats in het museum. Tot de nieuwste toevoegingen behoren U2, The Pretenders en Buddy Guy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen