Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Namen van twee finalisten Idols beschermd'

Shownieuws

Als Floortje of Angelique Idols wint, is hun naam al beschermd. Bij de kandidaten Ellen en Raffaëla is dat niet gebeurd. Dat meldt de website vkmag.com.

Als Floortje of Angelique Idols wint, is hun naam al beschermd. De Entertainment Group, die de rechten van Idols bezit, heeft hun namen al laten registreren bij het Benelux Merkenbureau. Bij de andere twee kandidaten, Ellen en Raffaëla, is dat niet gebeurd. Dat meldt de website vkmag.com.

Op de site van het merkenbureau is na te zoeken dat de twee namen zijn geclaimd. De website vkmag.com stelt dat dit met de twee andere merknamen niet is gebeurt en concludeert hieruit dat de winnaar van de talentenshow wel Floortje of Angelique moet worden. Omdat het bedrijf Mijn-sleutel, eigenaar van de naam floortjesmit.nl., een dagvaarding zou hebben gekregen om de domeinnaam weer vrij te geven, moet de winnaar volgens de site wel Floortje worden. Het domein angeliquekoorndijk.nl, met de volledige naam van Angelique, is nog vrij.

De site geeft toe dat het gemakkelijk is uit de registratie van beide merknamen conclusies te trekken. "Als we kunnen roepen dat het stemmen bij het programma Idols doorgestoken kaart is, zullen we het zeker niet laten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen