Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Richard Gere krijgt prijs voor gouden pumps

Shownieuws

Richard Gere heeft gouden pumps aangetrokken om de Hasty Pudding Award te verdienen. Hij kreeg de prijs voor zijn 'indrukwekkende' bijdrage aan entertainment.

(Novum/AP) - Richard Gere heeft een paar glitterende, gouden pumps aangetrokken om de Hasty Pudding Award te verdienen. De prijs wordt gegeven aan acteurs die een 'blijvende en indrukwekkende' bijdrage hebben geleverd aan het entertainment.

De prijzen worden jaarlijks toegekend door Hasty Pudding Theatricals, het oudste theaterbedrijf van Amerika. Dramastudenten van de Harvard-universiteit reiken de prijzen uit. De winnaars moeten altijd eerst wat opvallends doen. Voor Gere was dit gouden pumps aantrekken en het nummer 'Razzle dazzle' uit de musical 'Chicago' zingen. Ook moest hij met een blonde pruik op en in een beha het hart zien te winnen van een als draak verklede student. "Ik vraag me af waarom ik hiermee heb ingestemd", zei Gere. "Waarschijnlijk omdat we allemaal idioten in een bus zijn. En voor iedereen geldt, zeker in deze wereld en in dit land, dat de grootste idioot de bus bestuurt."

Halle Barry kreeg de prijs eerder deze maand. Zij moest vier keer op een schoolbord schrijven: 'Ik zal niet 'Catwoman II' maken'. De 39-jarige Berry won eerder als eerste zwarte actrice een Oscar. Ze kreeg de prestigieuze filmprijs voor haar rol in 'Monster's ball'. Ook is ze onderscheiden met een Emmy Award voor haar rol in 'Introducing Dorothy Dandridge'. De 56-jarige Gere won onder meer een Golden Globe voor zijn rol in 'Chicago'.

Vorig jaar kregen Catherine Zeta-Jones en Tim Robbins de Hasty Pudding Award.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen