Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Vraagtekens bij dood Diana terecht'

Shownieuws

De complottheorieën rond de dood van prinses Diana zijn niet allemaal onzin. Dat zegt Lord Stevens, de leider van het Britse onderzoek naar het ongeluk.

(Novum/AP) - De complottheorieën rond de dood van de Engelse prinses Diana zijn niet allemaal onzin. Dat zegt de leider van het onderzoek naar het ongeluk zondag in het Britse televisieprogramma GMTV Sunday. In 2004 werd in Groot-Brittannië een onderzoek geopend naar aanleiding van geruchten rond haar overlijden.

De prinses kwam in 1997 met haar vriend Dodi al Fayed om bij een auto-ongeluk in Parijs. Dodi's vader, topondernemer Mohammed al Fayed, beweert dat Diana en zijn zoon zijn vermoord door de Britse geheime dienst. Prins Philip, de echtgenoot van de Britse koningin, zou opdracht hebben gegeven tot de moord, omdat hij niet instemde met Diana's relatie met een moslim, zegt Al Fayed. Lady Di was eerder getrouwd met de Britse kroonprins Charles.

Enkele van zijn vermoedens worden gedeeld door Lord Stevens, onderzoeksleider en voormalig hoofdcommissaris van de Londense politie. "Een aantal onderwerpen dat de heer Al Fayed noemde, is wel degelijk terecht aangesneden", zegt hij. "Het is een veel ingewikkelder onderzoek dan wij allemaal hebben gedacht." Stevens vertelde niet op welke punten hij het eens is met de Egyptenaar.

Een Franse rechtbank oordeelde in 1999 dat geen valse opzet in het spel was bij de dood van Diana en haar partner. Volgens de rechters was de botsing veroorzaakt door de chauffeur, die te hard reed en onder invloed was van alcohol en medicijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen