Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sheryl Crow ondergaat operatie wegens borstkanker

Shownieuws

Sheryl Crow is in Los Angeles geopereerd aan borstkanker. De 43-jarige zangeres wordt voor de zekerheid ook bestraald, maar de prognoses zijn goed.

Sheryl Crow is geopereerd aan borstkanker. De 43-jarige zangeres wordt voor de zekerheid bestraald, maar de prognoses zijn goed. Dat heeft haar persagent bekendgemaakt.

De operatie vond woensdag plaats in een ziekenhuis in Los Angeles. In een verklaring op haar website schrijft Crow dat haar tour door Noord-Amerika, die begin maart zou beginnen, wordt uitgesteld. "Ongeveer één op de zeven Amerikaanse vrouwen krijgt tijdens haar leven de diagnose borstkanker", schrijft Crow verder. "Ik ben een van de tweehonderdduizend vrouwen die dit jaar te horen krijgen dat ze borstkanker hebben." Crow meldt verder dat het een groot voordeel is dat de ziekte vroeg is ontdekt en raadt andere vrouwen aan zich eveneens te laten onderzoeken.

Het is onduidelijk wanneer Crow hoorde dat ze ziek was. Ook is niet zeker of haar ex-verloofde, de wielrenner Lance Armstrong, het wist. Hij overleefde teelbalkanker. Crow heeft mensen met vragen over kanker aangeraden contact op te nemen met Livestrong Survivor Care, een organisatie die door Armstrong is opgericht.

Lance Armstrong en Sheryl Crow kondigen in september 2005 hun verloving aan. Begin februari hebben de zevenvoudige Tour de France-winnaar en de zangeres bekendgemaakt dat de relatie voorbij is. Armstrong en Crow zeiden 'met een diepe liefde en respect voor elkaar uit elkaar te gaan'. En, aldus een verklaring: "Het was een bijzonder zware beslissing om een einde aan onze relatie te maken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen