Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Giel Beelen na moord Fortuyn bang voor zijn programma

Shownieuws

Giel Beelen was na de moord op Pim Fortuyn bang dat hij niet meer het radioprogramma kon presenteren dat hij tot dan toe maakte. "Ik was bang voor een rem."

Giel Beelen was na de moord op Pim Fortuyn bang dat hij niet meer het radioprogramma kon presenteren dat hij tot dan toe maakte. Dat zegt de 3FM-dj zaterdag in Volkskrant Magazine. "Ik was bang voor een automatische rem in mezelf. Vooral omdat het voor mijn gevoel redelijk dichtbij was, al zat dat het hem vooral in de locatie van de moord." Beelen is nog steeds het enfant terrible van het radiostation.

Pim Fortuyn werd op 6 mei 2002 op de parkeerplaats van de popzender op het Mediapark in Hilversum doodgeschoten, nadat hij te gast was geweest in het programma van Ruud de Wild. Beelen was op dat moment niet in het pand aanwezig en volgde de gebeurtenissen thuis. De 28-jarige dj staat bekend om zijn spraakmakende programma's op 3FM.

Beelen zegt door zijn uitspraken op de radio in het verleden geregeld te zijn bedreigd. "Ik ben op de parkeerplaats van 3FM wel eens door een auto met voetbalsupporters opgewacht, die vonden dat ik hun club beledigd had. Ook heb ik een keer prikkelende dingen over de Hells Angels geroepen. Daar werden vooral de mensen achter de schermen erg zenuwachtig van. Er zou hier zelfs een motorrijder zijn gesignaleerd. Maar dat was nog voor de moord op Fortuyn. Toen nam je zoiets minder serieus."

Beelen was in 2004 ook aangeslagen na de moord op Theo van Gogh. "We belden elkaar geregeld en soms kwam hij in mijn programma. Hij is tijdens mijn uitzending vermoord. Na afloop vroeg iemand of ik het nummer van Theo had omdat er iets met hem gebeurd zou zijn. Ik dacht: 'Effe Theo bellen, het zal wel weer een gek verhaal zijn waar misschien een item in zit'. Maar ik kreeg zijn voicemail. Ja, dat was heftig."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen