Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sacha de Boer gekozen tot favoriete nieuwslezer

Shownieuws

Sacha de Boer is gekozen tot de favoriete nieuwslezer van vijftig jaar NOS Journaal. Dat blijkt uit een enquête in het kader van het jubileum van het Journaal.

Sacha de Boer is gekozen tot favoriete nieuwslezer van de afgelopen vijftig jaar bij het NOS Journaal. Harmen Siezen volgt op de tweede plaats. Dat is de uitkomst van een enquête die is gehouden voor de jubileum-uitzending van het Journaal, dat deze maand een halve eeuw bestaat.

Via internet konden kijkers in tien categorieën hun stem uitbrengen door aan een videofragment of foto een waarderingscijfer toe te kennen. In totaal zijn meer dan 400 duizend stemmen uitgebracht. De uitslag vormt de basis voor het programma 'De keuze van de kijker', dat zondag is te zien op televisie.

Volgens de stemmers was de Bijlmerramp in 1992 het belangrijkste binnenlandse nieuws. De vrijlating van Nelson Mandela in 1990 wordt gezien als het meest positieve nieuws. Meest aangrijpend waren de beelden van mensen die bij de aanslagen in New York op 11 september 2001 uit de Twin Towers sprongen.

Charles Groenhuijsen en Haye Thomas zijn verkozen tot beste correspondenten. Thomas werkte onder meer in Groot-Brittannië, Groenhuijsen in de Verenigde Staten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen