Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 staat open voor experimenten met hiphop

Shownieuws

De Ierse rockband U2 luistert veel naar hiphopmuziek om een opening te creëren voor experimenten. Dat zegt Bono in een interview.

(Novum/AP) - De Ierse rockband U2 luistert veel naar hiphopmuziek om een opening te creëren voor experimenten. Dat zegt leadzanger Bono in een interview met het Amerikaanse persbureau Associated Press. De zanger noemt Kanye West als voorbeeld van een hiphopper voor wie hij veel bewondering heeft. "Natuurlijk zien we de fantastische vernieuwende dingen die hiphopartiesten doen in de studio. Ik zit toevallig in een heel goede band, experimenteren zit in ons bloed."

U2 heeft zich volgens de 45-jarige zanger verdiept in hiphopmuziek en daardoor veel informatie gekregen en nieuwe vrienden gemaakt. Bono weet nog niet wat daarmee gaat gebeuren. "Maar het zal heel speciaal worden, of je hoort er niets van. Er is geen reden om een album uit te brengen als het niet heel speciaal is. We hebben het geld niet nodig."

De zanger vertelde begin deze maand dat hij bang is uit de band te worden gezet, omdat hij te veel bezig is met acties tegen armoede en aids. Bono legt in het vraaggesprek uit dat de rest van de band bang is geweest dat zijn passie voor het strijden tegen aids de band ondergeschikt zou maken. "Ze weten dat ik een onmogelijk karakter heb", zegt de zanger. "Maar vooral recentelijk voelen ze van onze fans dat zij graag zien dat we ons hiervoor inzetten."

De zanger weet dat zijn bandleden in hun hart hetzelfde over zijn strijd denken als hij. "Maar ze vinden het gewoon niet leuk dat het allemaal zo opvallend gebeurt en dat ik met politici omga die niet cool zijn." Bono noemde geen namen van de politici op wie hij doelde. Hij ontkent geruchten dat hij een soloalbum gaat maken. "Ik hoop het toch niet, mijn God, nog meer werk."

De zanger is deze week in het Zwitserse Davos om het nieuwe merk Red te promoten. Door de verkoop van rode sportschoenen, T-shirts, zonnebrillen en met een rode creditcard wil de zanger de strijd aangaan tegen hiv en aids in Afrika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen