Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Onderweg naar morgen' wellicht ook op mobiel

Shownieuws

De soap 'Onderweg naar morgen' is binnenkort wellicht ook op de mobiele telefoon te volgen. Dat zou het resultaat zijn van samenwerking tussen BNN en Endemol.

De soap 'Onderweg naar morgen' is binnenkort wellicht ook op de mobiele telefoon te volgen. Dat zou het resultaat zijn van samenwerking tussen BNN en Endemol Nederland. In het nieuwe gezamenlijke bedrijf Onderweg naar Overmorgen (O, NO) worden programma's ontwikkeld en geproduceerd voor mobiele telefoons en andere digitale toepassingen, zoals internettelevisie.

Het eerste project is een vertaling van de BNN-soap 'Onderweg naar morgen', waarvan Endemol de producent is. "Je kunt bijvoorbeeld denken aan een verkorte uitzending voor de mobiele telefoon, waarmee mensen op de hoogte kunnen blijven van de ontwikkelingen in het programma", zegt Endemol-voorlichter Jeroen van Waardenberg. Ook volgt mogelijk een internetversie van de soap. "Stel dat er opeens een nieuwe acteur in de show zit. Dan zouden de kijkers meteen kunnen doorklikken naar zijn biografie en misschien zelfs direct met hem kunnen chatten." Het is de bedoeling dat later andere programma's volgen. 'Onderweg naar morgen' is sinds augustus dagelijks te volgen bij BNN. Het programma trekt gemiddeld 800 duizend kijkers.

De overeenkomst is een voorgenomen besluit en nog onder voorbehoud van de ondernemingsraad van Endemol. Voorlopig denken beide bedrijven nog na over de verschillende mogelijkheden. "We zitten nu nog in de creatieve fase", vertelt Van Waardenberg. "Wij denken niet dat het de vraag is óf de consument digitaal tv gaat kijken, maar wanneer. Daar willen we op voorbereid zijn." Ook volgens BNN-voorzitter Laurens Drillich staat de wereld aan de vooravond van de 'crossmediale revolutie'. "De kennis die we beide opdoen kan van onschatbare waarde blijken in een omroeptoekomst die niemand kent."

Endemol wil ook samen met KPN tv-programma's voor internet, mobiele telefonie en digitale themakanalen maken en exploiteren. De twee partijen hebben een intentieverklaring getekend tot het oprichten van een gezamenlijk bedrijf. Dit moet zich bezighouden met de exploitatie van Endemol-programma's voor KPN. Het gaat om enkele digitale themakanalen voor KPN TV en video's voor internet en mobiele telefoons. In een later stadium levert O, NO mogelijk programma's aan dit bedrijf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen