Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kim-Lian van der Mey in musical 'Doe Maar!'

Shownieuws

Kim-Lian van der Mey gaat met Lenette van Dongen de hoofdrol in de nieuwe musical 'Doe Maar!' spelen. De première vindt op 28 januari 2007 plaats in Tilburg.

Kim-Lian van der Mey gaat samen met Lenette van Dongen de hoofdrol in de nieuwe musical 'Doe Maar!' spelen. In de musical staan de muziek en de verhalen van vrouwelijke fans van de Nederlandse popgroep Doe Maar centraal. Oud-bandleden Henny Vrienten en Ernst Jansz zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van de musical.

Het verhaal van 'Doe Maar!' is gebaseerd op bestaande fanmail die indertijd naar de bandleden is gestuurd. Aan de hand van oude nummers van Doe Maar wordt het verhaal in de musical verteld. De première vindt plaats op 28 januari 2007 in Tilburg, de thuisbasis van Doe Maar. Op 28 januari 2007 is het precies 25 jaar geleden dat de band met 'De bom' haar eerste nummer 1-hit in Nederland scoorde.

Doe Maar werd in 1978 opgericht. De carrière van de band pas echt van de grond nadat zanger en bassist Henny Vrienten in 1980 de groep versterkt. De combinatie van Nederlandstalige punk, rock en reggae zorgen in 1982 voor een grote commerciële doorbraak. De band bezwijkt bijna onder het enorme succes en besluit er in 1984 mee op te houden. Twee afscheidsconcerten in de Maaspoort in Den Bosch worden live op tv uitgezonden. Zes jaar geleden kwam de groep onverwacht weer bij elkaar voor een nieuw album en een serie concerten in het Rotterdamse Ahoy'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen