Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tamahori niet vervolgd voor prostitutie

Shownieuws

Lee Tamahori, bekend van de James Bond-film 'Die another day', wordt niet vervolgd voor prostitutie. Voor schennispleging kreeg hij een taakstraf.

(Novum/AP) - Lee Tamahori wordt niet vervolgd voor prostitutie. De 55-jarige regisseur, bekend van onder meer de Bond-film 'Die another day' (2002), heeft een aanklacht wegens schennispleging niet aangevochten. In ruil daarvoor worden twee aanklachten wegens prostitutie ingetrokken. Dat meldt justitie in Los Angeles vrijdag.

Tamahori werd begin vorige maand in Hollywood opgepakt toen hij een politieagent betaalde seks aanbood. Hij zou op dat moment een zwarte pruik en een strapless jurk hebben gedragen.

De regisseur is nu voor schennispleging veroordeeld tot een taakstraf van vijftien dagen. Ook moet hij naar een voorlichtingscursus over aids. Verder mag Tamahori niet rondhangen, andere mensen in steegjes ontmoeten of in een auto stappen als het doel prostitutie is. "Hij is blij met dit resultaat en hij is weer aan het werk", zegt de advocaat van Tamahori. De rechter heeft de regisseur een proeftijd van drie jaar opgelegd.

Volgens het Amerikaanse filmvakblad Variety gaat Tamhori 'Next' regisseren, een thriller gebaseerd op het boek 'The golden man' van Philip Dick. In de film spelen Jessica Biel, Nicolas Cage en Julianne Moore de hoofdrollen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen