Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elizabeth Taylor doet medisch centrum cadeau

Shownieuws

Elizabeth Taylor schenkt ter gelegenheid van haar 74e verjaardag een rijdend medisch centrum aan een aids-organisatie in New Orleans. Het kostte enkele tonnen.

(Novum/AP) - Elizabeth Taylor schenkt maandag ter gelegenheid van haar 74e verjaardag een rijdend medisch centrum aan een aids-organisatie in New Orleans. Het gaat om een dertien meter lange camper die enkele tonnen heeft gekost. Het centrum bevat röntgenapparatuur en twee ruimtes voor onderzoek. Artsen uit aids-klinieken die vorig jaar gesloten moesten worden vanwege de ramp door de orkaan Katrina bemannen het medisch centrum.

Taylor was onder meer betrokken bij de oprichting van The American Foundation for AIDS Research in 1985. In 1991 richtte de actrice de Elizabeth Taylor Aids Foundation op. De twee organisaties hebben meer dan tweehonderd miljoen euro bijeengebracht voor onderzoek naar de ziekte en het verbeteren van de levenskwaliteit van aidspatiënten en hiv-geïnfecteerden.

De Amerikaanse aids-organisatie Project Inform heeft geholpen de camper te bouwen. Volgens een woordvoerder is in veel gebieden in de zuidelijke staten nooit goede medische zorg beschikbaar geweest voor aidspatiënten. "Nu kan in New Orleans en omringende gebieden essentiële hulp worden geboden aan slachtoffers van aids." Het mobiele centrum wordt momenteel nog gebruikt om voorlichting te geven. In maart wordt het officieel in gebruik genomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen