Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veerboot van Titanic onder de hamer

Shownieuws

Een veerboot die passagiers en bagage naar het cruiseschip de Titanic heeft vervoerd, wordt in Frankrijk geveild. Het bieden start bij 250 duizend euro.

(Novum/AP) - Een veerboot die passagiers en bagage naar de Titanic heeft vervoerd wordt in Frankrijk geveild. Het bieden start bij 250 duizend euro. In november werd al een poging gedaan de boot te veilen, maar dit lukte niet. Het bieden startte toen bij vijfhonderdduizend euro. Sinds april 2002 ligt de 67 meter lange boot opgeslagen in Le Havre, in het noordwesten van Frankrijk.

Op 10 april 1912 bracht de veerboot 142 van de 274 passagiers van het Franse Cherbourg naar de Titanic om een luxe cruise te maken. Vijf dagen later voer het schip tegen een ijsberg en zonk het in de Atlantische Oceaan.

De veerboot The Nomadic is gebouwd door het Ierse bedrijf Harland & Wolff om bagage en passagiers naar grote cruiseschepen te brengen. De boot werd in 1968 verkocht aan een sloopbedrijf. In 1974 werd van de veerboot een drijvend restaurant gemaakt. Hij lag op de Seine, dicht bij Parijs. De Franse overheid nam de boot in 2000 in beslag omdat er schulden openstonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen