Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arctic Monkeys halen drie NME-prijzen binnen

Shownieuws

De Britse groep Arctic Monkeys is de grote winnaar van de NME Awards. Ze kregen de prijs voor 'beste nieuwe band', 'beste band' en 'beste nummer'.

De Britse rockgroep Arctic Monkeys is de grote winnaar van de NME Awards, de jaarlijkse prijzen van het muziekblad NME. De band werd tijdens de uitreiking in Londen zowel uitgeroepen tot 'beste nieuwe band' als 'beste band'. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de NME Awards dat één band deze twee prijzen wint. Voor de hit 'I bet you look good on the dancefloor' die de mannen uit Sheffield vorig jaar scoorden kregen zij donderdagavond de prijs voor het beste nummer.

De lezers van het muziekblad en de website bepaalden welke muzikanten een prijs kregen. Zij konden in verschillende categorieën hun stem uitbrengen op vijf genomineerden. De drie prijzen van de Arctic Monkeys komen een maand na de release van het album 'Whatever people say I am, that's what I'm not'. De band was zes keer genomineerd.

Kaiser Chiefs, acht keer genomineerd, won in de categorie 'beste album'. Zanger Ricky Wilson kreeg de prijs voor 'bestgeklede muzikant'. Volgens de lezers van het blad is Pete Doherty van Babyshambles de meest sexy man. Madonna is verkozen tot de meest sexy vrouw.

Ook James Blunt viel in de prijzen. De zanger van 'You're beautiful' kreeg voor het album 'Back to Bedlam' de prijs voor 'slechtste album'. Bij de awardshow gaat het niet alleen om muziek. Zo werd de Amerikaanse president George Bush verkozen tot 'schurk van het jaar'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen