Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Desperate Housewives' in Latijns-Amerika

Shownieuws

De Amerikaanse serie 'Desperate housewives' wordt bewerkt tot nieuwe versies in Latijns-Amerika. De rollen worden in elk land door een andere cast gespeeld.

(Novum/AP) - De Amerikaanse televisieserie 'Desperate housewives' wordt bewerkt tot verschillende nieuwe versies in Latijns-Amerika. In Argentinië, Colombia, Ecuador en Brazilië wordt in het Spaans of Portugees verteld over het wel en wee van de vier vriendinnen in een rijke buitenwijk van een Amerikaanse stad.

De inhoud van de serie sluit perfect aan bij wat het publiek in Latijns-Amerika wil zien, zegt een woordvoerder van productiemaatschappij Buena Vista International Television. De rollen worden in elk land door een andere cast gespeeld. Alle versies worden opgenomen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en volgen voor een groot deel het oorspronkelijke script.

De series worden voor elk land aangepast aan de cultuur daar. "Een goed voorbeeld is de loodgieter uit de Amerikaanse versie die in een rijke buurt woont", zegt de woordvoerder. "In Latijns-Amerika is het heel onwaarschijnlijk dat een loodgieter in zo'n buurt woont. We moeten dus een ander beroep verzinnen." Een ander voorbeeld is de rol van het koppel dat in de Amerikaanse serie Spaanse immigranten speelt. Zij blijven de rol van immigrant houden. In de Colombiaanse versie komen ze alleen uit Ecuador.

De opnamen beginnen in april. De eerste aflevering is vanaf juli in Argentinië te zien, later in de andere landen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen