Kies je favoriete radiostation

Dossiers

China worstelt met geisha-film

Shownieuws

De Chinese regering heeft nog geen toestemming gegeven om de film 'Memoirs of a geisha' te laten uitkomen. De première moet over twee weken plaatsvinden.

(Novum/AP) - De Chinese regering heeft nog geen toestemming gegeven om de film 'Memoirs of a geisha' te laten uitkomen. De première moet over twee weken plaatsvinden.

De mogelijke vertraging valt samen met speculaties over de afkomst van de acteurs die in de film spelen. De Chinese regering zou bang zijn dat er onrust uitbreekt onder de bevolking, omdat Chinese actrices Japanse geisha's spelen. Veel Chinezen zijn nog steeds laaiend over de manier waarop Japan optrad tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Vooral de rol van actrice Zhang Ziyi ligt gevoelig. Zij dient in de film een Japanse zakenman die in de oorlog een van de bezetters was.

"De film is nog niet officieel afgewezen, maar de première moet waarschijnlijk wel uitgesteld worden", zei woordvoerder Li Chow van Sony Pictures in China. Volgens Chow hebben de autoriteiten de vertaling van de film in het Chinees nog niet goedgekeurd.

Illegale kopieën van de film, die geproduceerd is door Steven Spielberg, zijn al weken te krijgen in China.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen