Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Gezondheid majoor Bosshardt gaat snel achteruit'

Shownieuws

Het gaat niet goed met de gezondheid van Majoor Bosshardt. Het boegbeeld van het Leger des Heils heeft veel pijn. "Ik hoop de lente nog te halen."

Het gaat niet goed met majoor Bosshardt. Het boegbeeld van het Leger des Heils heeft veel pijn. Ze is al twee maanden de deur niet uitgeweest en leeft op de dertig vierkante meter van haar woning in Amsterdam. "Ik hoop de lente nog te halen", zegt de 92-jarige in De Telegraaf. "Dan wil ik in de tuin van de zon genieten."

Alida Bosshardt, beter bekend als majoor Bosshardt, heeft van haar 20e tot 90e het blad Strijdkreet verspreid. Tot een paar maanden geleden reisde de majoor nog door het hele land om toespraken te geven. "Nu kan ik dat niet meer. Ik kan nog geen halve minuut meer staan. En zittend kom je niet met gezag over."

De gezondheid van majoor Bosshardt verslechterde in december, toen ze opeens overal pijn kreeg. Later bleek dat het ging om een beknelde zenuw. Sindsdien heeft ze zware medicijnen en is ze sneller moe. Ook heeft Bosshardt last van haar hart. Ze is de afgelopen weken twee keer gevallen. "Ach, ik kan in elk geval nog denken. Dat wel." Meer dan ooit denkt de majoor aan de dood, vertelt ze in het dagblad. "Nu ik moeilijk loop, kan ik nauwelijks meer iets. Als de dood komt, dan heb ik er vrede mee."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen