Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Carnavalskraker moet kwaliteit hebben'

Shownieuws

De carnavalskraker wordt volgens Pierre Kartner niet serieus genoeg genomen. "Een carnavalsliedje mag, nee móet kwaliteit hebben."

De carnavalskraker wordt volgens Pierre Kartner niet serieus genoeg genomen. "Een carnavalsliedje mag, nee móet kwaliteit hebben." De 70-jarige zanger, componist en tekstdichter zegt in Algemeen Dagblad dat hij het ambacht de laatste decennia langzaam heeft zien afbrokkelen. "Als er in een liedje geen glas bier voorkomt, ben ik al blij."

Kartner is zelf niet bang voor een boodschap in zijn liedjes. Ook tijdens carnaval is daar ruimte voor, vertelt hij. "Op de deksel van de jampot staat geschreven, het lekkerste zit altijd onderin. Dat is toch het leven in een notendop." Verder kan een goede carnavalskraker door iedereen worden gewaardeerd. Daarom is kwetsen absoluut verboden, zegt de zanger in het dagblad. "Een schuine knipoog mag, maar wordt nooit plat."

Pierre Kartner schreef voor onder anderen de Nederlandse artiesten Hanny, Ben Cramer en Corry & de Rekels. Hij heeft 128 gouden platen en stond als Vader Abraham meer dan 55 keer in de Top 40. Zijn collectie omvat hits als 'Huilen is voor jou te laat', 'Manuela' en 'Bedankt lieve ouders'. Absolute klassiekers zijn 'Het kleine café aan de haven' en het 'Smurfenlied'. Op 17 maart is hij te zien tijdens het Giga Piraten Festijn in de Geldredome te Arnhem.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen