Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicole Kidman in de bres voor vrouwen

Shownieuws

De Australische actrice Nicole Kidman wordt ambassadeur van Unifem. Dat is de tak van de Verenigde Naties die zich inzet voor de rechten van vrouwen.

De Australische actrice Nicole Kidman wordt ambassadeur van Unifem, de tak van de Verenigde Naties die zich inzet voor de rechten van vrouwen. Dat meldt de website van de BBC. De filmster gaat zich richten op het geweld tegen vrouwen. Kidman is ook ambassadeur van het kinderfonds van de VN.

Kidman speelde een medewerker van de VN in 'The interpreter'. Voor de opnamen van die film werd door de organisatie speciale toestemming verleend om te filmen in het hoofdkantoor in New York. Sean Penn is haar tegenspeler in de film.

Daarnaast is de 38-jarige Nicole in haar vaderland benoemd tot lid in de orde van Australië. Ze krijgt de hoogste burgerlijke onderscheiding van het land voor haar vrijwilligerswerk en voor de bijdrage die ze levert aan de cultuur in Australië. De actrice was niet bij de ceremonie aanwezig, maar liet in een verklaring weten erg blij te zijn met de onderscheiding. "Het gaat mijn verwachtingen te boven dat ik word geëerd met deze prestigieuze onderscheiding."

Nicole Kidman speelde in films als 'Moulin rouge', 'The others' en 'Dogville'. Voor haar rol van schrijfster Virginia Woolf in 'The hours' werd Kidman in 2003 onderscheiden met een Oscar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen