Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers schilderen in strijd tegen analfabetisme

Shownieuws

Bekende Nederlanders als Rik Felderhof en Renate Dorrestein zetten zich in voor de strijd tegen analfabetisme in Nederland. Zij maken schilderijen.

Bekende Nederlanders als Rik Felderhof en Renate Dorrestein zetten zich in voor de strijd tegen analfabetisme in Nederland. Zij maken woensdag onder begeleiding van professionele kunstenaars schilderijen voor de Stichting Lezen en Schrijven.

De stichting is opgericht door prinses Laurentien om aandacht te vestigen op de ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders die problemen hebben met lezen en schrijven. De doelen van de stichting zijn het bespreekbaar maken van de problematiek en het vinden van oplossingen.

Het schilderproject van BN'ers is een initiatief van de vrouwenglossy Nouveau, die dit jaar twintig jaar bestaat. Twintig bekende Nederlanders werken mee. Donderdag maken onder anderen Renate Dorrestein en Laura Fygi een kunstwerk. Vrijdag zijn bijvoorbeeld Lenette van Dongen en Humberto Tan aan de beurt.

De bekende Nederlanders krijgen hulp van de professionele kunstenaars Ans Markus, Peter Donkersloot, Gerti Bierenbroodspot en Gerdien Duysens. De schilderijen worden telefonisch geveild. De opbrengst gaat naar de stichting.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen