Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Arbeidsvitaminen' wil in Guinness Book of Records

Shownieuws

'Arbeidsvitaminen' van de Avro wil een vermelding in het Guinness Book of Records. Het programma bestaat zestig jaar. Volgens de Avro is dat een record.

'Arbeidsvitaminen' van de Avro wil een vermelding in het Guinness Book of Records. Het ochtendprogramma bestaat deze maand zestig jaar. De Avro denkt dat 'Arbeidsvitaminen' het langst lopende landelijke radioprogramma is.

"We hebben de aanvraag neergelegd bij de organisatie", vertelt Christine Braun van de Avro. "Er schijnt ergens in Amerika een lokaal radioprogramma te zijn dat tachtig jaar bestaat, maar dat is natuurlijk wel wat anders dan een landelijk programma." Het is niet duidelijk wanneer de Avro uitsluitsel krijgt. "Dat kan heel lang duren." Het is in elk geval niet voor de officiële verjaardag van het programma, op 19 februari.

Van 20 tot en met 24 februari wordt het jubileum van het ochtendprogramma gevierd. 'Arbeidsvitaminen' brengt dan muziek van de afgelopen zestig jaar. Presentator Gerard Ekdom ontvangt tijdens de jubileumweek een aantal voorgangers. Onder meer Kas van Iersel, Aldith Hunkar, Bas Westerweel en Hans Schiffers presenteerden ooit de show.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen