Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kidman en Crowe in grote Australische productie

Shownieuws

Nicole Kidman en Russell Crowe gaan spelen in een grote Australische productie. De film wordt geregisseerd door Baz Luhrmann. De cast is geheel Australisch.

Nicole Kidman en Russell Crowe gaan samen spelen in een grote Australische filmproductie. De film wordt geregisseerd door Baz Luhrmann, onder meer bekend van 'Moulin rouge' en 'Romeo and Juliet'. Dit meldt de Britse krant The Daily Telegraph. De naam van de film wordt over drie weken bekendgemaakt op een officiële persconferentie. Behalve Crowe en Kidman is ook de rest van de cast bijna geheel Australisch.

De film wordt opgenomen in de Australische deelstaten Kimberleys, Darwin en Queensland, zegt Luhrman in de krant. Het verhaal speelt zich af in de periode van de jaren dertig tot de Tweede Wereldoorlog, wanneer Darwin wordt gebombardeerd door de Japanners. De personages van Kidman en Crowe onderhouden een gepassioneerde relatie.

De acteurs beginnen in maart met repeteren. In augustus starten de opnamen. Luhrmann vertelt de krant dat hij tien jaar historisch onderzoek heeft gedaan voor de film. De regisseur zegt dat hij, Kidman en Crowe al heel lang een grote Australische productie wilden maken. Beide acteurs vragen voor de film een lager salaris dan zij gewend zijn.

Volgens de regisseur was zijn grootste uitdaging om filmstudio Twentieth Century Fox te overtuigen dat hij de film in de woeste binnenlanden van Australië kon opnemen. Hij zegt dat het in de tijd van moderne technieken steeds moeilijker wordt voor filmmakers films buiten de studio op te nemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen