Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprichter BNN wordt radiodirecteur SBS

Shownieuws

Medeoprichter van BNN Gerard Timmer wordt radiodirecteur van SBS. Timmer gaat leiding geven aan het radiostation Yorin FM.

BNN-oprichter Gerard Timmer wordt radiodirecteur van SBS. Dat maakt de omroep donderdag bekend. Timmer gaat leiding geven aan het radiostation Yorin FM, dat SBS dit jaar kocht van RTL Nederland. Timmer begint op 1 maart met zijn werkzaamheden.

De 37-jarige Timmer was in 1996 samen met Bart de Graaff een van de oprichters van jongerenomroep BNN, waar hij vorige maand afscheid nam. In 2004 werd hij verkozen tot Omroepman van het jaar.

Volgens Timmer zijn de ambities die SBS met radio heeft groot. "Dat maakt veel in me los", zegt hij. "We gaan aan de slag. Niet met het verzetten van meubels, maar met het bouwen van een nieuw station." Voorzitter van de raad van bestuur van SBS Patrick Tillieux is blij met de komst van Timmer. "Het opbouwen van de eigen identiteit van onze radiozender is belangrijk. Gerard kan dat met zijn brede radio- en televisie-ervaring als geen ander. Hij brengt de sprankeling, verrassing en vakmanschap die we nodig hebben voor het waarmaken van onze radioambitie."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen